Eszköz: A BEHR halfüstölő

2007.11.25. 01:30 Halfüstölő

Ha már ennyi írásom a füstölést magasztalta itt az ideje, hogy szót ejtsek egyik módjáról is, a meleg füstölésről. Egy könnyen beszerezhető és számomra is ismert eszközt mutatok be. Nem célom reklámozni, de be kell valljam, a feladatnak maximálisan megfelel. Jó anyagból készült, viszonylag olcsó és megbízható.

Maga a szerkezet olyan 10.000 pénz körül beszerezhető, ami baráti ár, ha rendszeresen használjuk. Más hasonló füstölőket jóval erősebb áron láttam, és nem győztek meg első ránézésre. Várom a kommenteket! Bevallom, jelenleg nincs tőkém arra, hogy kipróbáljak pl. egy abu megoldást. De rajta vagyok. Szponzorokat várok. :)

A füstölő jól bírja a megpróbáltatásokat. Én eleinte rosszul állítottam fel az aljzatot, és ezt is kibírta. A szerkezet több mint 2 év intenzív használat után is csak elszíneződést mutat itt-ott, funkcionálisan tökéletes a mai napig. A tepsi és a rácsok majdnem megőrizték újkori fényüket, igaz, kaptak egy jófajta patinát. Itt kell megjegyeznem, alap dolog a karbantartás. Minden használat után alapos tisztítást kell elvégezni. Ez az "örök élet" titka. Nem is olyan vészes, de legkésőbb másnap el kell végeznünk a tepsi belső tisztítását, valamint a rácsok pucolását. Sajnos a sós maradék rombolhatja a szerkezetet és erre nincs felkészülve. Nagyon finoman főzi a halat a bezárt szelep mellett, nyitott szelepnél meg izomból pakolja a kérget.

Egy replikát is kipróbáltam, olcsóbb volt kicsivel, ugyanúgy néz ki, és ugyanazt tudja. Valószínűleg bekerültem a német nagykereskedelem önön csapdájába. Igaz, nem kaptam egy "nagy" nevet a pénzemért. A két füstölő kísértetiesen hasonlít egymásra, a replika tesztelése folyamatban, de eddig semmi különbséget nem fedeztem fel. (A replika is Németországból való, egy akció keretéből.)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halfustoles.blog.hu/api/trackback/id/tr49216695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furamokas 2008.02.08. 08:01:02

Szia!

Most kezdetm el olvasni a blogodat!Nagyon teccik!Nálunk az egész család nagy halevő, még a megélhetésünk is ez :-)Érdekelne, hol lehet beszerezni ezt a halfüstölő készüléket...

Köszi a választ!

Üdv!

Halfüstölő 2008.02.08. 12:38:16

Vig napot!

Köszönöm a dicsérö szavakat.

Többféle berendezés létezik, elég széles ártartományban. Konkrétan a BEHR-t én a haldorádó portálon rendeltem, korrekten kihozták. Link: www.haldorado.hu/shop.php?itemid=3475&zoneid=1

Nagyobb horgászboltokban is láttam, az interneten aukcios oldalakon is felbukkannak, de volt hogy supermarketben is árulták.

Irigyellek, hogy a megélhetésetek a halakhoz, vizhez kapcsolodik, bár nem lehet könnyű. Amugy vannak nagyobb teljesitményü füstölök is, bár borsosabb áron.

Halfüstölő Horgász Jani 2008.10.03. 20:53:01

Lehet halfüstölőt késziteni 220literes vashordóbol is,fillérekbe kerül.

grederes 2010.02.15. 10:56:42

@Halfüstölő Horgász Jani: Üdvözöllek!

Olvastam a hozzászólásodat, már rég gondolkodom egy halfüstölőn, hallottam hogy 200-literes lemezhórdóból is el lehet készíteni de még nem láttan ilyet. Tudnál nekem ebben segíteni?
Esetleg ha van rá módod egy kis skiccel illusztrálva adnál nekem ötletet?
Hórdóm is van füstcsövem is meg mindenféle fém alapanyagom is meg lakatos ismereteim is, csak egy jó ötlet hiányzik. Gondolom te készítettél már ilyet, segítenél nekem ebben? Egyépként 50-literes lemezhordóm is van, szerintem méretben az is elegendő lenne.3-4 kg hal felfüstölésére. előre is köszönöm az ötleteidet. egyépként én is szeretek horgászni, egyben piknikezni családostul főleg több éjszakát szoktunk a dunaparton tőlteni, ezért gondoltam, hogy nagy hasznát vennénk egy ilyen füstölőnek piknikezéskor is.

T. Józsi

fakopac 2010.05.06. 13:52:11

Tudna segiteni valaki, hogy füstölő port illetve forgácsot hol tudnék vásárolni értelmes áron?
süti beállítások módosítása