Fűszerszám: Boróka

2007.11.02. 19:42 Halfüstölő

Boróka(bogyó)
(Juniperius communis L.)
"Frissen vagy szárítva, egészben vagy őrölve használjuk. Különösen a vadhúsok kiváló fűszere, de mártások, pácok ízesítésére, sőt, húsok füstöléséhez is kitűnő. Kellemes illata miatt a húspácok és húsfüstölő szerek egyik legfőbb alkotórésze. A grillezett húsok borókás füstben finom aromás ízt kapnak."

Forrás: wikipedia

Egyik kedvenc fűszerem. Én legtöbbször rakok a fűrészporba 4-8 szemet. Ha tehetjük, magunk gyűjtsük be, megéri!

Szólj hozzá!

Címkék: boróka

A bejegyzés trackback címe:

https://halfustoles.blog.hu/api/trackback/id/tr20192980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása