Fűszerszám: Zsálya

2007.11.02. 21:14 Halfüstölő

Zsálya
(Salvia officinalis L.)
"A zsályával fűszerezhetjük a zsíros húsételeket, de azok körítéseit is. A kacsa-, liba-, pulyka-, vadhúsok, hústöltelékek, máj, főtt és sült halak, pástétomok, sajtok, főtt tészták ízesítésére is kiváló. Óvatosan használjuk."

Forrás: wikipedia

A zsályával óvatosan járjunk el, bár rengeteg jó tulajdonsága van, azért csak módjával használjuk. Ráadásul az sem mindegy, milyen a zsálya. Felhasználás előtt nézzünk utána!
pl. terebess.hu, napfenyes.hu

Szeretem a frissen sült zsálya levelét megenni, de sajnos a füstölésnél nekem nem sikerült értékelhető példányt gyártani belőle. Ennek ellenére szoktam rakni a fűrészporra, vagy a halak belsejébe füstölés előtt (pác, pihentetés).

Szólj hozzá!

Címkék: zsálya

A bejegyzés trackback címe:

https://halfustoles.blog.hu/api/trackback/id/tr66216476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása